Space me

I onsdags avslutades insparken med en sittning med tema space. Jag och två tjejer i min grupp flängde runt på stan hela tisdagen och shoppade på oss ett lager av glittrande stjärnor, batteridrivna spotlights, milslånga lösögonfransar och glitterspray. Resultatet blev såhär:









Spotlightsen fyllde sin funktion på Kåren sen vill jag lova, då det inte var svårt att hitta varandra när man råkade tappa bort sig. Taxichauffören som körde mig hem framåt småtimmarna hade mycket roligt åt mina lampor:)

Insparken leder mot sitt slut

Insparksveckan har varit fantastisk! Full av galna upptåg. Insparken har bjudit på många utmaningar, allt från bad iklädd overall i vättern till  att våga provträna på gym endast i klädd underkläder. Våra faddrar har ordnat insparken fantastisk kul för oss. Kommer verkligen att minnas den här veckan resten av mitt liv.

En av veckans höjdpunkter var SWE- student water event. Nordens strörsta poolparty gick av stapeln här i Jönköping. Jag har aldrig varit med om något likande, kändes som att man var utomlands. 1500 studenter inträngda på ett äventyrsbad. En fantastisk känsla när hela poolen förvandlades till ett stort dansgolv. Jag var nära att drunkna lite under skumpartyt annars var allt toppen!


Stor hejarklack- får lite ondskankänsla när jag ser den här bilden. Den känslan inföll sig dock inte på plats kan jag lova:)



Badleksaks-race mellan de olika fackhögskolorna

Jag önskar att det fanns fler bilder ifrån den här kvällen, men tyvärr var det ju lite svårt att ha med sig kamera!

split

Alltså jag trodde att jag var vig. Jag menar herregud. Alla låg i split och spagat under hela jazzlektionen. Sedan gjorde läraren några piruetter och hopp, sedan kunde alla kombinationen. Alla var proffs. Ska försöka med en yogaklass istället. Just nu har jag noll självförtoende i dans men å andra sidan satte jag texten i teaterklassen.

små husdjur

Jag har fått några extra husdjur den här senaste veckan. LOPPOR. Jag är sönderbiten på armar och ben och det kliar så in i tusan. Plus att det ser ut som att jag har mässlingen. Jag får neonrosa piller av värdfamiljen mot kliandet. Jag hoppas att det fungerar, så att iallafall de röda prickarna försvinner. Det värsta är att dom hoppar, galet högt.


lifecredit

Min andra skoldag. Så många underbara lärare. Hittils har jag haft Beginning acting,  Acting A, Modern, Improvisation och Jazz dance. Teaterlärarna är helt galet roliga och har förmågan att skapa en otroligt bra stämmning. Dansläraren är passionerad och hon smittar av sig otroligt. Hon säger till oss att gå ut och ta lifecredit d.v.s. göra nåt som intresserar oss. Gå på en utställning se en pjäs eller ta en yogaklass och sedan skriva en uppsats eller göra ett collage till henne. Så därför är jag nu i ett mindre choktillstånd efter en klasss med jazzläraren. Hon började med att berätta om allt vi inte fick göra, prata, tugga, dricka och antagligen inte heller vara kreativa. När jag frågade om någonting som jag inte förstod så ifrågasatte hon om jag hade lyssnat överhuvudtaget. Hon var väldigt noga med att påpeka att det här inte var jazz för nybörjare och att om vi inte kunde leva upp till hennes krav skulle vi byta klass. Jag förklarade att jag inte dansat jazz på tio år och ville höra om hennes åsikt, " You look in good shape". Jaha men då så. Mitt dna är tydligen en hemlig kod för erfaren jazzdansare. På torsdag ska vi dansa, få se om jag kan leva upp till hennes förväntningar. Varför jag nu skulle vilja det.

Vi fick heller inte ta bilder på skolan, då kunde vi bli avstängda och en massa andra hemska saker. Så en bild från stranden istället.


in the city

När saker och ting börjar hända gårt tiden snabbt. Har varit på stranden nästan varje dag och så träffade vi en snubbe som hade bil. Jag och Joy fick vår första biltur genom city. Med solen i ögonen och vinden i håret (ja han hade en svindyr bil utan tak) känns Santa Barbara inte helt fel.



I did good

Svenskarna här hänger för sig själva. Så jag har intregerat mig så gottt de bara går, med folk från Taiwan, Kina, Nederländerna, Japan och Italien. Många asiater försöker inte ens få folk att uttala deras namn utan tar helt enkelt ett amerikanskt namn som Carrie. Ingen kan uttala mitt namn så det kanske vore nåt för mig. I två dagar har jag hängt på stranden och spelat beachvolleyboll (ja eller försökt) ätit youghurtglass och jobbat med brännan. Stranden är som hämtad från en språkresekatalog. Wish u were here.

mitt rum

Jag har hunnit få ordning lite på mitt rum i alla fall. Bor med tre andra tjejer som verkar jätte gulliga, varav en är utbytesstudent från tyskland.

Jag snokade runt lite på mina föräldrars vind och gjorde en del  möbelfynd, bla enligt mig ett fantastiskt fint litet skåp.


Nollning!!!

Har varit lite dåligt med updates här i från Jönköping. Det är så otroligt mycket som händer nu. Man kastas in i en värld full av nya högskoletermer, spex och nollnings uppdrag. Vi är 140 personer i min klass så det tar ju ett tag innan man ens har hälsat på alla. I går blev vårat hemliga uppdrag att på tre timmar fixa en trerätters till våra faddrar inför vår provapåsittning som skulle hållas på kvällen. Eftersom vi är lag Italien gick så klart middagen i italienskt tema! Ikväll vankas nordens största poolparty...1500 badsugna nollor o faddrar!




Såhär snygga overaller har man här i Jönköping också!

My diary

När jag gick i sjuan så hade vi filmkunskap och då lärde jag mig en enkel princip, som oftast stämmer. När en karaktär kommer in i bild för första gången ska man lägga märke till från vilken sida han kommer in. Kommer han in från vänster så är han god och från höger ond. Det känns betryggande. Som att alltid ha skyddsnät. Skulle vara så mycket enklare om man kunde applicera det  på verkliga livet. Istället måste jag lita på min magkänsla när jag träffa nya människor. Jag är ett kontrollfreak.


Så här vackert är Santa Barbara om man tittar bort från motorvägen.


that´s the way

Ja så gick ännu en dag mot sitt slut och kommer aldrig åter. Var till poolen idag, kände mig oerhört priviligierad när jag satt och blickade ut över det turkosa vattnet helt ensam. Det kanske inte är min pool men jag har en nyckel och ett staket. Har även sett två romantiska kärlekskomedier, min värdfamilj har mycket av den sorten. Ikväll loggade jag in på mitt skolkonto och till min förvåning hade jag fått ett mail av jazzläraren. Där stod instruktioner på vad som förväntades av mig som tjej att ha på mig. Body och jazzbyxor punkt. Killarna däremot kommer undan med sweatpants. Jaha ja så mycket för jämstädhetskvoten. Sedan skrev hon även om en massa kläder som inte accepterades. Där i bland mönstrat ( leoprad kommer alltså inte på fråga) och nylon. I ett mail från den andra dansläraren fick jag ett " Yahoo all dancers". Han kanske är lite mer ok med disco inspirerade outfits. Hoppas

Sweet 26

Over here börjar min födelsedag närma sig sitt slut, hemma i Sverige är den över för längesen. Jag älskar att fylla år. Vill helst fira i royalistisk anda med champagne och cupcakes.Jag känner inte för att halsa en flaska själv på State street så jag nöjer mig med att äta youghurt glass och gå på bio. Inte helt fel det heller men om det är någon dag jag skulle vilja vara i Sverige så är det idag, helst i min egen rosenträdgård. Det får bli nästa år. Ikväll har jag målat naglarna rosa och tittat på " Kvarteret Skatan" på SVT play. Ja internet är inte helt fel. Unnade mig dessutom en ask genmanipulerade blåbär som mer smakade som vindruvor, de var dessutom i samma storlek.


nästa år..

I promise you a rosegarden

Tänker på din rosträdgård som du ska ha...min födelsedagspresent till dig får bli att jag lovar dig en fin rosa ros till din kommande rosträdgård! Kommer och planterar när det beger sig.




BirthdayGirl

Grattis älskade vän på din dag!

Hoppas att du hafe en fin dag där borta, önskar så att jag kunde vara där o fira dig! Vi kunde bakat massa fina cupcakes, druckit bubbel och gått längs stranden. Åh vad härligt det hade varit!



my american dream

Min stora dröm om cheerleading gick i graven idag. Insåg att med tio extra timmar i veckan var det inte värt att bli en flyer (som enligt en tysk cheerleader skulle bli min position). Så det blev mer teater istället. Idag lärde jag känna Joe och Jim två tandlösa snubbar som satt utanför mataffären och började prata med mig. I brist på vänner så är jag oerhört social. Jag blev erbjuden hjälp med allt från franska eller om jag bara ville ha någon som spelade gitarr för mig. Jag log och förskte hålla mina ben och armar så långt från hans mack spottande mun som möjligt, vilket gick si så där.
Övrigt har jag slagit ihjäl tiden med frappuchino, tidningshyllan och självhjälpsböcker. Just nu jellybeans.


like a roller coaster

Igår var jag på grönan med mina gamla Kolmårdenvänner, det var så kul o träffa alla igen! Det är många jag inte sett sen förra sommaren! Mycket nostalgi och minnen gicks igenom under dagen!

Snappade upp fyra nummer av veckorevyn på vägen. Gick igenom kungstädgården där ung08 pågick och stötte på ett veckorevyntält. Lite gratistidningar tackar man inte nej till!

Vi lät inte åskan och störtskurarna hindra oss under dagen, åkte t.o.m med årets nyhet; Insane. Var precis vad jag var också;insane, fick total dödsångest. Tog Djurgårdsfärjan hem på kvällen, så härligt att det även finns båtmöjligheter på sl-korten!

Imorgon händer det mycket kul bl.a flyttar jag! Få se är det något annat som händer i morgon också måntro:-)



slänggungan...kände mig som i
en scen ur vår "favoritfilm"


En hamster i hamstehjulet:-)



DAGENS OUTFIT- det bör nog tilläggas att denna bild togs i en viss skrattkammare:-)


Mye o jag goes Killevippen



Kärlekstunnel- romantik på hög nivå





Hello, are u swedish?

Idag var jag på Wave Day, orientering för alla internationella studenter. Än en gång känns det som hämtat ur en amerikans highschool film. De bjöd på frukost och lunch, d.v.s. chokladmuffinns, bagels och kött med bönor, vitlöksbröd och en chokladkaka till efterätt. Nittio procent av alla internationella studenter är svenskar, de övriga tio asiater. Den återkommande frågan under dagen, är du svensk? Som tur var hamnade jag brevid en tjej från Taiwan och en annan från Italien på workshopen. Självklart fick vi den klassiska klisterlappen att sätta på tröjan, i klassisk freshman anda.

How clean is your house

Har idag börjat mitt packande och städande på allvar. Känner mig inte så pepp direkt men som tur är har jag ju inte släpat hit så mycket grejer iallafall.

Imorse var det visning av mitt rum för en ny tjej som ska flytta in. När jag skulle göra sista kollen av rummet inför att hon skulle komma, kom det en liten gullig krabat och vandrade längs golvet. Jag är normaltsätt ingen spindelfobiker, men denna bastanta lilla varlese fick faktiskt även mig att skrika. Den var inte lätt att ta kål på heller. Trodde att jag fått död på den, men den återhämtade sig efter tio minuter och vandrade vidare. Begav mig ut på spindeljakt och mosade till ordentligt när jag väl hittat honom. Kändes riktigt hemskt nog det största djuret jag dödat i mitt liv, men det var välbehövligt kan jag säga.

Sitter nu och inväntar det kommande regnet.


äntligen

Sista jobbdagen igår. Kan inte med ord beskriva hur bra det känns att få byta ut jobb under varma sommardagar mot skolbänken! Dock kändes det lite sorgligt att säga hejdå till många fina jobbarkompisar. Slängde demonstrativt mina jobbskor i soptunnan utanför ingången:-) Aldrig mer igen!!!

Unnade mig ett fin litet rosetthårspänne på vägen hem. Inte riktigt lika fint som det vi tittade på tidigare..men det funkar!




USA is a ok

Det är nu det börjar klia i benen. Har gjort det mesta jag kan göra här själv. Varit på bio. Gått till stranden. Ätit youghurt glass. Tagit med frappuchino från starbucks och gått gatan upp och ner. Väntat på bussen timtals. Jag tror nog aldrig att jag väntat på så många bussar som här. Men tålamodet kommer med reasandet, sånt jag aldrig skulle stå ut med i Stockholm är helt plötsligt ok här. För jag är åtminstone utomlands och jag har palmer att titta på istället för den gråa väggen på t-centralen. Lycka. För att återkomma til min poäng. Jag vill ha klasskompisar nu. Inte sitta inne och tycka synd om mig själv när jag faktiskt befinner mig i Californien.

bring it on

Har inte hunnit berätta om vilka kurser jag valt. Hade inte tänkt att bli en musikalartist, men just nu är jag på god väg. Teater var det första självklara valet men sen blev det massor av dans. Vilket känns underbart men inget jag planerade.
Modern dans, jazzdans, improvisations dans och ja cheerleading. Den amerikanska drömmen. Att få använda pom poms och ropa olika fåniga ramsor. Jag tror att det kommer passa mig.

min chanel

Jag kunde inte låta bli att kika in på Urban Outfitters och hittade såklart en väska på rea. Quiltad med kedjor i chanelstuk.

salt, sand och youghurt

Idag gick jag ner för State street till havet och ut på piren. Men innan dess hann jag även med att testa frozen youghurt. Det var ljuvligt gott. Det fanns massor med smaker att välja på och man kunde toppa med allt från hallon till nötter.

Jag valde choklad och pistagesmak med M&M, blåbär och jordgubbar.

Här valde man smakerna.


Inga kommentarer


poppin pills

Min dag gick också i vattnets tecken eller ja, de blev lite pool. Nu har jag mina tre tabletter som jag fick recept för och är ytterligare 42 dollar fattigare. Jag fick iallafall en klassisk amerikansk pillerburk med barnsäkert lock. Alltid nåt.

En dag i vattnets tecken

Det var inget billigt besök...vad dom rånar dig. Hoppas att det blir bättre nu iallafall..

Min dag började väldigt blött...nej jag hade inte kissat på mig. Glömde dock kranen i badrummet på och när jag kom ut från duschen var det vatten precis överallt...suck, bara att börja svabba upp. Temat vatten fortsatte och båten gick från
slussen till Fjäderholmarna, underbart fint verkligen. Där avnjöts lite körsbär och kräftor riktigt nice.

 





nästan ER

Jag fick uppleva cityakuten på riktigt, eller nästan. En utdragen urinvägsinfektion fick mig att söka till den amerikanska vården. Efter endsast en vecka skulle jag få uppleva om Michael Moores dokumentära film Sicko verkligen var så trovärdig. Som med alla människor i Santa Barbara var de otroligt vänliga på Med Care. Det var inga problem att som svensk få  vård, så länge jag hade ett visakort tillgängligt. De tog lite tester och jag fick träffa en doktor. Han pratade mer om sin 23 åriga dotter som såg ut som Angelina Jolie än om mina symtom. Han berättade att hon strävade efter att bli en "kept woman " d.v.s. en desperate housewife. Han sa att Santa Barbara va en grym stad och att jag borde skaffa en äldre pojkvän. I samma andetag sa han att jag skulle få recept på antibiotika och att vi var klara. För detta lilla besök fick jag betala 126 DOLLAR, typ 1000 kronor. Välkommen till USA.

ER

precis tittat på ett underbart spännande avsnitt av cityakuten, jag älskar sjukhusserier....kanske är det därför jag nu valt att ändra inriktning på mina studier:) Jag ska plugga till sjuksyrra med målet att bli barnmorska..eller midwife som jeanette föredrar att kalla det. Jag undrar dock om jag inte romantiserat bilden av sjukhusyrket lite genom att ha tittat på lite för mycket cityakuten, House och scrubs. Hehe jag hoppas iallafall på att jag direkt kommer kastas in i något spännande min första dag.



Mitt sena första inlägg...


Så nice att läsa alla dina inlägg...du verkar ju ha det toppen bra!!

Nedan följer då mitt Kristins lite sena första inlägg på denna blogg. Måste säga att jag inte bara är lite avis på dig Jeanette som får vara i härliga Santa barbara. Lyxigt  med pool och allt och vilken tur att värdfamiljen var okej, man har ju vissa skräckexempel.

 Här i Stockholm flyter livet på som vanligt. Har spanat men ännu inte hittat något Forever 21:-)

Listan över vad som fixas ska innan min flytt till den stora meteropolen Jönköping är lång. Skjuter dock allt framför mig hela tiden. Hur kommer det egentligen att kännas att byta från Stockholm till lilla Jönköping? Bra tror jag...men det är inte ofta man flyttar till en stad man aldrig varit i, men någon gång skall väll var den första.


Tycker det ser ganska fint ut i allafall


500 days of summer

Idag var dagen då det mesta kändes fel. Åkte till skolan för att betala terminsavgift. 45 minuters bussresa för att sedan få höra att jag inte kan betala förens imorgon. Så jag åkte tillbaks till stan och såg en fin film. Här är det sommar hela tiden så det känns inte allt för jobbigt att gå in i biomörkret.

Den handlade om kärlek och hur inget blir så som man tänkt sig. Lite av Pushing Daisys och lite av Amelie.

Mariacchi o flamenco


Idag gjorde jag Santa Barbara, det vill säga State Street. Var in på min nya favoritaffär Forever 21 (HM substitut) och köpten en ring och ett halsband. Sedan till Sephora och blev överlycklig över priserna på Clinique så det blev ett puder. Såg Juicy Coutore och var tvungen att gå in, i självklar Paris Hilton anda erbjöd de kläder även för hunden. I Betsey Johnson butiken hade alla expediter tiaror och det fanns otroligt många fantastiska klänningar. I alla affärer är folk trevliga utan att vara för puchiga.

Jag gick en sväng förbi poolen som jag får bada i när jag vill

Jag hamnade mitt i en festival med flamenco och konfetti. Runt omkring mig pratar alla spanska. Plötsligt får jag syn på ett mariacchi band som spelar för turisterna. Det känns som att jag är i Mexico.

Det är skönt att veta att man valt rätt snabbmatskedja. Med tanke på att det tydligt står på kvittot att det är minst kalorier i en Big Mac.

Jodie o jag

Jag går gata upp och ner i mitt nya område, försöker greppa. Möter sonen som tydligen upplever det som märkligt att jag tar en promenad. Bussarna här är urusla men folket i dem så mycket trevligare än i Sverige. En gammal man kom fram till mig idag och frågade om någon hade sagt att jag var lik Jodie Foster. Nej. Jag bildgooglar och ser inte likheterna.  Människor här ler och söker kontakt och frågar vart jag är på väg.

Jodie och jag


Världen bästa Golden

Här bor jag.

oh angela

Lagom till skolstarten har jag börjat titta på  "My so called life". Det är nittiotal med flanellskjortor och kängor när det är som bäst. Den serien beskriver precis hur det känns att vara femton. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den här serien den blir bara bättre.

SBCC

Det är en bergodalbana att vänja sig vid nya kulturer. Mest är det bra men det stora minuset här i Californien är bilkulturen, speciellt när man inte har körkort. Bussarna tar en evighet och det går inte att ta sig någonstans till fots, men jag trivs så bra här i familjen så det känns värt det, trots att de bor en bit ifrån stan. Va till SBCC idag, det är otroligt stort  känns som hämtat från en filminspelning av Beverly Hills. Fast det mesta här i USA är precis som på film



Jag älskar USA´s mat eller hur den marknadsförs som otroligt hälsosam, oavsett vad det är. Som den här lemonaden: Natural lemon flavor drink with other natural flavor. OK.

over here

Efter en helvetisk flygning på 15 timmar är jag äntligen här, la la land where dreams come true. När jag satt på LAX flygplats utan telefon eller koll tog min trötthet ut sin rätt. Ingen skulle till Santa Barbara och jag satt där medans bussar kom och gick i tre timmar. Bussen kom slutligen och jag hamnade på ännu än hållplats i väntan på taxi med ett par udda figurer. Men när jag väl kom fram till huset blev jag glatt överraskad. Värdfamiljen är underbar. Hon har massor med bra böcker och filmer. En golden retriver och en son som är California personifierad. Nedan deras vardagsrum.

RSS 2.0